Marketing tips voor Magento 2


 

 

Nog nooit eerder was het zo interressant om een bedrijf te starten, en zodoende een winstegevend graantje mee te pikken van de almaar groeiende e-commerce business. Benodigdheden; een computer, een zekere hoeveelheid tijd, en een gezonde berg doorzettingsvermogen. Er komt geen hogere technische kennis meer aan te pas om in een mum van tijd een simpele e-commerce webshop in de lucht te hebben. Uiteraard resulteert deze laagdrempelige instap ook in de nodige (en moordende) concurrentie. Hoe zorg je ervoor dat jij het overleeft? Lees gauw verder.


We kijken vandaag naar wat jij er nog aan kan doen om het spelletje nog slimmer en sterker te spelen. Het is tegenwoordig geen must meer om gigantische doelgroepen proberen te bereiken; dankzij slimme technieken heb je in een handomdraai jouw niche gevonden, en kan je je richten op deze specifieke doelgroep. Daarbij is lijkt het ons essentieel om op de meest effectieve wijze te werk te gaan. Hierbij onze belangrijkste Magento 2 marketing tips.

  • Zet via Social Media jouw merk op de kaart. Social Media is de afgelopen jaren een niet te missen hulpmiddel gebleken bij het vergaren van klanten en sales. Denk aan de zakelijke pagina op Instagram of Facebook. Heb jij je doelgroep gevonden? Contact een influencer op Instagram, en voor je het weet staat jouw business in het middelpunt van de belangstelling. Ook Facebook biedt heel veel extra diensten aan voor bedrijven, middels de handige integratie optie met jouw producten. De geavanceerde data kan vormgegeven worden in handige statistieken en rapporten, zodat je de klant de volgende nog beter kan aanspreken. Facebook Live Chat is een gratis Magento 2 extensie, waardoor potentiële klanten met je kunnen chatten via de Messenger app.
  • SEO is op de lange termijn een trouwe bondgenoot. Search Engine Optimisation, de naam zegt het al, bepaalt hoe hoog jij in de ranking op Google staat. Iedereen zoekt dagelijks wel eens iets op, en de populairste tool om dat te doen is Google. Zolang jij op pagina 19 van Google bungelt, is de kans klein dat er op geklikt wordt. Het liefst sta je natuurlijk bovenaan, zodat de weg van zoekopdracht naar aankoop naadloos in elkaar overloopt. Dat is mogelijk door het gebruiken van de juist meta data, title tags en meta description. Er zijn handige tools beschikbaar in Magento 2 die voor jou bijvoorbeeld de meta tags kunnen maken, wat de vindbaarheid al sterk verbetert. De laadtijd wordt daarmee niet beinvloed, wat bij Magento 1 nog wel eens het geval kon zijn. (link naar speed?) Ook kan je dankzij IPA gebruikmaken van de goede integratie met Google Adwords en Google Analytics met Magento 2.
  • Is E-mail alweer een achterhaalde tool? Verre van, zijn wij van mening. E-mail kan nog steeds enorm veel betekenen voor jouw Magento webshop. Door gebruik te maken van slimme e-mail campagnes zorg je voor clicks, conversie en sales. En als de klant ’s ochtens zijn e-mail leest, blijft jouw merk toch weer even in zijn hoofd hangen. Er zijn veel handige extensies om aan e-mailadressen te komen, denk aan kortingsvouchers of een gratis e-book. Magento 2 heeft via de extensie Magemonkey een integratie met MailChimp, wat jouw e-mails kan automatiseren, denk aan e-mail campagnes voor speciale aangelegheden, of een herinnering aan een verlaten winkelwagentje.
  • Blog tot je vingers eraf vallen. Denk aan reviews van jouw producten of services, tips & tricks, of andere informatieve waarvan jij het gevoel hebt dat klanten het interessant gaan vinden. Op die manier creëer je traffic, en door het gebruiken van links komen ze op de juiste plek. Zorg er altijd voor dat de informatie relevant en prikkelend blijft. En als je het helemaal goed wilt doen, zorg er dan voor dat jouw blogposts bij influencers en fora terechtkomen, zodat het een nog breder publiek bereikt. Gebruik bijvoorbeeld de Magento Blog Extension van Mageplaza.

    Met alleen een beeldschone, verzorgde webshop kom je er niet. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om de klant te bereiken. Schroom niet elke methode naar jouw hand te zetten. En belangrijk: geniet ervan!

    Heb je vragen over Magento, of kan je wel wat hulp gebruiken? Neem vandaag nog contact op met de experts van West Point Digital.